Ik twijfel of ik daar nog wel schapen kan houden

12

De schrik zit er goed in bij museumboerderij De Kleine Duiker in Barendrecht, nadat tijdens het kerstweekend zes schapen overleden aan beetwonden. Beheerder Robin van Egmond vreest herhaling.

Hoogstwaarschijnlijk zijn de schapen, die in de buurt van Strijen aan een dijk stonden te grazen, doodgebeten door honden. Van Egmond hoopt dat de eigenaar van de honden zich nog zal melden. Hij is bang dat er anders misschien nog meer schapen doodgebeten zullen worden.

Bloed
“Ik denk dat het begonnen is als een beetje spelen. Die schapen zijn niet bang”, zegt Van Egmond over het voorval. Waarschijnlijk is het volgens hem fout gegaan toen de honden bloed hadden geproefd.

“En als ze eenmaal bloed geproefd hebben, blijven ze het doen”, denkt Van Egmond. “Ik twijfel of ik daar nu nog wel schapen kan houden.”

De beheerder vond zondag vier schapen dood in een sloot. Er bleken er ook nog een aantal gewond te zijn, van wie er twee een spuitje hebben gekregen omdat ze niet meer te redden waren. Alle schapen die werden aangevallen, waren drachtig.

Foto: Gewonde schapen die de aanval wel overleefden

20111228-180832.jpg