LET OP: Oplichter doet zich voor als belastingkantoor

8

Pas op voor mogelijke telefonische oplichting in de regio.

In verschillende gemeenten in de regio zijn gevallen bekend waar een oplichter zich voordoet als medewerker van belastingkantoor SVHW.

Met name oudere mensen worden telefonisch benaderd door een persoon die zich voordoet als het belastingkantoor. In het gesprek geeft deze persoon aan dat de betrokkene teveel belasting betaalde en een groot bedrag terugkrijgt. Om het geld terug te krijgen, moet de betrokkene eerst een bedrag contant betalen. In Barendrecht is het bedrag helaas betaald en hoorde de betrokkene vervolgens niets meer.

Het Samenwerking, Vastgoedinformatie, Heffing en Waardebepaling (SVHW) die voor veel gemeenten de heffing en invordering van de belasting verzorgt, heeft hier niets mee te maken. Zij geeft aan ook nooit een dergelijke werkwijze te hanteren. Waarschijnlijk gaat het daarom om oplichting. De gemeente waarschuwt inwoners waakzaam te zijn bij dergelijke telefoontjes en eerst navraag te doen bij het SVHW, telefoonnummer (0186) 577200.

Bron: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.