Dijkbewaking Hoeksche waard opgeheven

12

20120106-160542.jpg

HOEKSCHE WAARD – Waterschap Hollandse Delta heeft de beperkte dijkbewaking naar aanleiding van de verhoogde waterstanden vrijdagmorgen opgeheven.

Op basis van de actuele waterstandvoorspellingen zijn de extra controles van de dijken door mensen van het waterschap niet meer nodig. Wel wordt de situatie de komende dagen nog goed in de gaten gehouden, meldt Hollandse Delta.

Het waterschap is de hele nacht actief geweest. Met name op de eilanden Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee zijn de dijken regelmatig geïnspecteerd.

De haven van Puttershoek liep flink over, net als die van ’s-Gravendeel. Dat trok nogal wat bekijks hier en daar. Ook het pad langs het Spui bij Oud-Beijerland, waar je normaal gesproken heerlijk kunt wandelen, was helemaal overstroomd.

Even leek het er op dat er moest worden ingegrepen bij de Schuddebeursdijk in Hekelingen, ter hoogte van gemaal De Volharding. Daar werd donderdagavond laat bij dijkinspectie ontdekt dat er water aan de binnenkant van de dijk in de sloot omhoog borrelde, waardoor zand werd meegevoerd. De situatie bleek achteraf mee te vallen; het was niet nodig om textieldoek en zandzakken aan te brengen.

De dijkbewaking was donderdagmorgen ingesteld.

Bron: het Kompas


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.