Lezing Abdelkader Benali in Bibliotheek Strijen

1

Tijdens de boekenweek geeft niemand minder dan Abdelkader Benali een lezing in bibliotheek Strijen!

Abdelkader Benali is een man van verhalen, een graag gezieneliteraire gast en een kenner van de Arabische wereld. Hij is ook lange afstandsloper. Veelzijdiger kan bijna niet. Abdelkader Benali is op donderdagavond 22 maart in Bibliotheek Strijen om te vertellen over zijn boeken en over de verbazende betrekkingen tussen Oost en West.

Zijn oma verkocht haar geliefde kalfje, zodat zijn vader naar Europa kon gaan. Het leven en werk van schrijver Abdelkader Benali is door-drenkt met bijzondere verhalen. Benali beschouwt zichzelf als een Columbus: hij voelt zich ontdekkingsreiziger op een continent dat hem soms heel vreemd en afwijkend voorkomt. Dat levert een aangename combinatie van duizeligheid en verbazing.

Zoals in De stem van mijn moeder (2009) het prachtige verhaal van een migrantenkind tussen twee culturen. Of in Zandloper (2010) over een hardloper die vastloopt in de Marokkaanse cultuur en gedwongen wordt geduld te leren. Benali is onder meer bekend van zijn boeken Bruiloft aan zee en De langverwachte (2003), waarmee hij de Libris Literatuurprijs won.

Een kaartje kost € 10,00 voor bibliotheekleden en € 12,50 voor niet-leden.

Inschrijven kan aan de balie van uw bibliotheek of via dit formulier.

Bron: Bibliotheek Hoeksche Waard