Stremming Weelsedijk opgeheven

21
Stremming Weelsedijk opgeheven.

Woensdagmiddag 12 september wordt de afsluiting van de Weelsedijk opgeheven. De omleiding voor de Schelpweg en Schenkeldijk blijft tot vrijdagavond 14 september bestaan.

Omdat het verkeer van en naar Nummansdorp vanmiddag weer gebruik kan maken van de Weelsedijk, is er in de Bovenweg en Waleweg weer tweerichtingenverkeer toegestaan.

Het verkeer vanuit Numansdorp naar Strijen, via de Weelsedijk, gaat de nieuwe rotonde van de randweg gebruiken. Op de rotonde worden de afslagen naar de Hilsondusstraat en richting Schenkeldijk afgezet. Chauffeurs rijden de rotonde dan geheel rond, om vervolgens rechtsaf de Weelsedijk de kern Strijen in te rijden. De busdienst, komende vanuit Numansdorp, kan via een bussluis wel direct linksaf de Weelsedijk volgen.

Vanaf donderdag 13 september wordt de Schelpweg opengesteld voor de busdienst. Vanaf vrijdagavond 14 september wordt de gehele omleiding buiten werking gesteld en kan ook het overig verkeer weer gebruik maken van de Schelpweg en Schenkeldijk en Wielweg (via de rotonde).

De nieuwe brug blijft voorlopig nog afgesloten. Evenals het gedeelte randweg vanaf de Schenkeldijk tot aan de rotonde bij de Hilsondusstraat. De Moricaanseweg gaat vrijdagavond ook weer open. Het gedeelte nieuwe randweg vanaf de rotonde Schelpweg tot Broekseweg blijft nog afgesloten.

Bron: Gemeente Strijen