Alle locaties voor kinderopvang in Strijen goedgekeurd door de toezichthouder Dienst Gezondheid en Jeugd

139

STRIJEN – Wethouder Tanja complimenteerde vandaag, dinsdag 14 maart 2016, alle locaties voor kinderopvang in Strijen met de positieve resultaten, die ze van de inspectie kregen. Voor alle locaties had ze een kleine attentie meegenomen.

Onlangs zijn alle wettelijke inspecties bij de locaties voor kinderopvang in de gemeente Strijen afgerond. De toezichthouder Dienst Gezondheid en Jeugd constateerde geen enkele tekortkoming. Uit de rapporten spreken slechts positieve resultaten vooral op het gebied van de pedagogische kwaliteit. Alle vijf onderzochte locaties voldoen daarmee aan de wettelijke kwaliteitseisen.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang. De toezichthouder inspecteert in opdracht van de gemeente Strijen alle locaties voor kinderopvang in de gemeente. Dit gaat om zowel de kinderdagverblijven, als om de buitenschoolse opvang, de peuterspeelzaal en het gastouderbureau. Ook de verschillende gastouders worden, door middel van een steekproef, onaangekondigd geïnspecteerd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.