Ruim 150 verkeersborden in de gemeente Strijen kunnen in de afvalbak

374

STRIJEN – Momenteel staan er in de gemeente Strijen, binnen de bebouwde kom, 1241 palen met 1665 verkeersborden. Op deze aantallen kan 2% (=25 stuks) van de palen worden weggehaald en 9% (=157 stuks) van de verkeersborden.

Net als in veel gemeentes staan ook in de gemeente Strijen veel borden. De ambitie is echter om minder borden in het straatbeeld te hebben. De praktijk wijst uit dat landelijk 15 tot 20 procent van de borden overbodig is (geworden). De borden die de shredder bak in kunnen zijn veelal borden die in de loop van de tijd zijn bijgeplaatst. Borden die na een veranderde verkeersmaatregel ten onrechte of ten overvloede zijn blijven staan. Of om borden die op verzoek van inwoners of om politieke redenen zijn geplaatst, en waarbij nut en noodzaak in een later stadium niet meer zijn getoetst.

Voor vragen of opmerkingen kan contact worden opgenomen met de heer Bastian den Hollander van de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Strijen via telefoonnummer 088-6471247.