Ventura Sport overklast door OZC

45

ROTTERDAM – Afgelopen zaterdag stond de topper tegen OZC op het programma, beide ploegen waren ongeslagen met 10 punten uit de eerste 5 wedstrijden. Een echte wedstrijd is het nooit geworden, daar Ventura Sport overklast werd door een veel beter OZC. De wedstrijd eindigde in een terechte 26-12 overwinning voor OZC.

Vanaf minuut 1 was Ventura Sport de mindere van OZC, de ploeg uit Rotterdam maakte direct duidelijk dat het terecht favoriet was. Op alle fronten was de ploeg van trainer Arie Kranendonk de mindere van OZC, die direct via een hoog tempo wegliepen qua score. Via een 7-1 tussenstand naar een 10-2 tussenstand, waarbij Arnold in’t Veld geblesseerd het veld moest verlaten. Thomas Zoeter verving hem, maar OZC ging onverstoorbaar verder met het hoge tempo en makkelijk scorend liepen de Rotterdammers weg naar 15-3.

In de rust probeerde trainer Arie Kranendonk nog de koppen weer omhoog te krijgen. De boodschap was simpel, verliezen van een betere tegenstander is niet erg, maar wel met volledige inzet. In de eerste helft werd Ventura Sport namelijk op alle fronten afgetroefd,

waarbij ook de inzet en vechtlust ondermaats was. In de 2e helft moest er meer strijd op de mat gelegd worden, waarbij logischer wijs OZC iets minder scherp was en Ventura Sport enigszins in het spel voorkwam. De tweede helft eindigde in een 11-9 score in het voordeel van OZC, waardoor de eindstand werd bereikt bij 26-12.

Al met al een flinke domper, waarbij er vooraf hoop was dat het verschil minder groot zou zijn. Echter heeft Ventura Sport diep moeten buigen voor de terechte koploper OZC. Door de nederlaag staat Ventura Sport nog steeds 2e op de ranglijst en lang stil staan bij deze nederlaag kan de ploeg niet, daar a.s. zaterdag de volgende belangrijke wedstrijd tegen nummer 3 Dijkvogels op het programma staat. De Strijenaren zullen erop gebrand zijn om de punten in Strijen te houden, waardoor de ploeg alsnog met een goed gevoel de zaal ingaat. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Nathan Visser 4, Thomas Zoeter 3, Siebe Buitendijk 2, Lennert Leunis/Lotte Buitendijk en Sanne van de Maas ieder 1.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.