Wintertentoonstelling GKC met kippen, konijnen en cavia’s

159

STRIJEN – Het wordt weer tijd voor GKC ‘s   jaarlijkse wintertentoonstelling bij potplantkwekerij Preesman in Strijen. De leden hebben hun dieren weer gewassen en opgepoetst om op zijn mooist aan de keurmeesters te laten zien.

We zijn blij dat onze leden 277 dieren ingeschreven waarvan 107 kippen,125 konijnen en 45 cavia’s.Bij de kippen zijn er van de grote Orpington tot de kleine baardkrieltjes. Er zijn zelfs 14 verschillende dwergrassen ingeschreven, een mooi aangezicht voor het publiek.Ook bij de konijnen zijn er grote verschillen, van de grote Vlaamse reus tot het kleine Kleurdwergje en van spierwitte Wener tot de pikzwarte Alaska. Bij de cavia’s verschilt het in de vacht, van een gladharig diertje tot een Rex en US Teddy die juist rechtopstaande haren hebben.

De keuring wordt vrijdag 17 november gehouden vanaf 8.30 uur en is alleen voor genodigden.

Het publiek is welkom vrijdag 17 november van 19.00uur tot 22.00 uur en zaterdag 18 november van 11.00 uur tot 16.00 uur om al de dieren te bewonderen aan de Keizersdijk 44A te Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.