Gelijkspel voor Strijen in slotfase bij SSS Klaaswaal

78

KLAASWAAL – Ruim in de blessuretijd kreeg de Strijense P G Security Services equipe het deksel op de neus in een van de eerste tot de laatste minuut boeiende Hoekschewaardse derby tussen twee volop strijdende elftallen en dankzij de prima leiding van scheidsrechter E. van der Perk; in plaats van de bal de bekende bomen in te jagen werd de bal te kort teruggespeeld op keeper Natoe dos Santos, waarna de slimme Dennis de Cauwer de bal net voor de Strijense keeper in he doel kon werken.

Bij beide ploegen ontbraken enkele spelers in verband met de wintersportvakantie, waardoor het spelbeeld een rommelig beeld gaf. SSS probeerde het zoveel mogelijk voetballend op te lossen, terwijl Strijen inzakte en gokte op hun snelle spitsen.

In de 24e minuut luidde een verre ingooi van Wesley Luijendijk de openingstreffer in; de bal werd door Nestor Zimmerman doorgekopt en met een heerlijke volley scoorde Karam Bensedjed de 0-1. Nadat een treffer van Max Pelkman werd geannuleerd in verband met een duwfout vergrootte Strijen de voorsprong. De snelle Nestor Zimmerman profiteerde van balverlies en stelde met een loepzuivere voorzet Karam Bensedjed in staat de 0-2 achter de kansloze Ricardo Minnes te koppen.

Na de rust maakte Strijen het zich onnodig moeilijk door enkele opgelegde kansen te missen en zag het SSS langzaam aan ook enkele kansen krijgen, die keeper Natoe dos Santos overwerk bezorgde. In de 71e minuut viel de 1-2 toen Glenn Weijts na een flipperkastsituatie de bal in het Strijense doel werkte. Met een heerlijke lob leek Karam Bensedjed in de 83e minuut de wedstrijd over de streep te trekken, maar een zich uitstrekkende keeper Ricardo Minnes wist de bal met zijn vingertoppen nog te beroeren en naast zijn doel te werken, waarna in de blessuretijd nog de gememoreerde gelijkmaker viel door een slordige terugspeelbal van Strijense zijde.

Door dit resultaat blijven vele ploegen kort bij elkaar in de onderste regionen en zal het tot het eind van de competitie spannend blijven in de 2e klasse D. SSS speelt zaterdag uit tegen het eveneens in de gevarenzone verkerende VDL, terwijl Strijen aan de Strijense Sportlaan bezoek krijgt van het eveneens door de nederlaag tegen Zuidland afgezakte Neptunus-Schiebroek.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.