De komende 3 weken zijn er snoeiwerkzaamheden aan de Strijensedijk in Mookhoek

139

HOEKSCHE WAARD – Op maandag 15 april start waterschap Hollandse Delta met het snoeien van de bomen aan de Strijensedijk in Mookhoek. Deze weg is voor doorgaand (fiets)verkeer tussen de 2eKruisweg en de Broekseweg in Strijen geheel afgesloten. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. De werkzaamheden zullen ongeveer drie weken gaan duren.

Elke 3 jaar worden de bomen gecontroleerd, waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van de bomen. Hier kunnen dan veiligheids-en onderhoudsmaatregelen uitgevoerd worden.De bermen van waterschapswegen worden tweemaal per jaar gemaaid. Uit de veiligheidsinspectie van 2018 is gebleken dat er overmatig dood hout in de bomen is aangetroffen. Dit zal verwijderd worden. Ook zullen er 5 bomen gekapt worden die van slechte kwaliteit zijn. Gemeente Hoeksche Waard heeft hiervoor een nood-kapvergunning voor afgegeven.