Ventura Sport verliest thuis van Nio: 13-17

88

Strijen – Ventura Sport kreeg afgelopen zaterdag het Rotterdamse Nio op bezoek. Inzet van het duel was de derde plaats op de ranglijst. In een spannende wedstrijd die lang gelijk op ging, trok Ventura uiteindelijk toch aan het kortste eind en vertrokken de gasten met de overwinning.

Ventura Sport speelde zonder Lennert Leunis (huwelijksreis) en Arnold in ’t Veld (werk) in de basisopstelling. Zij werden vervangen door Sam van Dijk en Jonah Sanderse. Het begin van de wedstrijd was voor Nio, dat een 1-4 voorsprong pakte, maar Ventura zich herstelde goed en kwam terug tot 1 doelpunt verschil bij rust; 7-8.

In de 2e helft kwamen de Strijenaren bij 9-9 nog op gelijke hoogte, maar vervolgens liep Nio toch weer uit naar 9-12. Ventura weigerde te capituleren en knokte zich knap terug tot 12-13, maar 3 doelpunten op rij van Nio zorgden voor een definitieve beslissing. 12-16. Ventura liet zeker in die eindfase te veel kansen onbenut moest uiteindelijk met 13-17 het hoofd buigen.

“We hadden vandaag met Sam en Jonah twee prima invalkrachten en ik moet de ploeg bovendien een compliment geven voor de inzet en strijdlust. In dat opzicht was het dik in orde wat we hebben laten zien, maar we laten eigenlijk over de hele wedstrijd teveel kansen liggen om aanspraak te maken op de overwinning”, aldus Ventura-coach Marcel Versteeg.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Marlissa Seton 3x, Siebe Buitendijk 3x, Jonah Sanderse 3x, Lotte Buitendijk 2x, Arco Dalm 1x, Steven Heesterman 1x.

8. Skv 12-3

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen thuis tegen Skv. Aanvang 15:30 uur.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.