Imkers uit de Hoeksche Waard bundelen hun krachten

323

STRIJEN – Afgelopen vrijdag hebben de  bestuursleden van de Imkersvereniging Hoeksche Waard hun handtekening gezet onder de oprichtingsakte van de vereniging. Deze plechtige gelegenheid gebeurde bij notaris Remco van der Kuijp in Strijen. Overigens, de keuze voor deze notaris was erg snel gemaakt, op de vraag van het bestuur reageerde hij per omgaande en hij draagt lokale verenigingen een warm hart toe.

De kersverse vereniging is een zelfstandige vereniging onder de paraplu van Imkers Nederland, een overkoepelende organisatie welke voorziet in een gezamenlijke administratie, verzekeringen, voorlichting en natuurlijk opleidingen voor imkers.

Het bestuur bestaat uit: Jack Jacobs (voorzitter), Barbara van der Winden (penningmeester), Sonja Krau (secretaris), Martin de Ruiter, Danielle Wander en Henk Gerkema (allen algemeen bestuurslid).

Dat de Hoeksche Waard nog geen eigen imkersvereniging had is eigenlijk best bijzonder, zeker gezien de situatie in de Hoeksche Waard. Geografisch gezien is de Hoekschewaard één van de mooiste landbouwgebieden in Nederland en Europa, haar vruchtbare gronden en ligging m.b.t. logistiek, geven haar een unieke plek in de export van landbouwproducten. Landbouw en bijen (bestuiving) zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, immers 30 % van ons eten wordt bestoven door honingbijen. De Hoeksche waard is veel imkers rijk, hoogtijd om dit mooie landbouwgebied te verbinden met deze imkers. Het op een verantwoorde manier imkeren en inzetten op biotoopverbetering voor alle insecten zijn speerpunten in het verenigingsbeleid.

Na het officiële moment van tekenen kreeg de notaris natuurlijk een heerlijke pot honing uit de Hoeksche Waard cadeau en ging het kersverse bestuur richting de Batterij in Strijen Sas om de oprichting van de vereniging te vieren. Dat de feestelijke stemming aanstekelijk bleek te zijn werd duidelijk tijdens dit informele feestje, de vereniging kreeg haar eerste donatie, jawel van de Batterij, dank daarvoor.

De imkersvereniging heeft grootse plannen en wil binnen afzienbare tijd het gezicht en spreekbuis worden van imkers in de Hoeksche Waard. U kunt ons volgen op onze Facebook pagina: Imkersvereniging Hoeksche-Waard. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via secretariaat@imkersvereniginghw.nl