Ventura Sport begint zaalseizoen met verlies bij NIO

187

STRIJEN – Dankzij de promotie van vorig jaar in de 4e klasse keert Ventura Sport dit zaalseizoen terug in de 3e klasse. De Strijense equipe opende de zaalcompetitie afgelopen zaterdag met een uitwedstrijd tegen NIO in Rotterdam. Een 8-9 voorsprong bij rust werd in de 2e helft nog uitgebreid tot 9-12, maar daarna moest men toezien hoe de thuisploeg sterk terugkwam en uiteindelijk met 21-16 de overwinning kon opeisen.

Beide ploegen begonnen voortvarend aan deze openingswedstrijd van het zaalseizoen. Om-en-om scorend stond er vrij snel een 5-5 tussenstand op het scorebord. Daarna zakte de scoringsdrift wat weg aan beide kanten, maar de teams bleven aan elkaar gewaagd. Het verschil zou tijdens de eerste helft nooit groter worden dan 1 doelpunt. Bij rust was die marge in het voordeel van Ventura Sport: 8-9.

De Strijenaren begonnen ook goed aan de tweede helft en wisten de voorsprong uit te breiden tot 9-12. Vanaf 11-13 begon echter de afronding aan Ventura kant te haperen, terwijl de NIO aanval steeds soepeler ging draaien. De thuisploeg boog de achterstand om in een 14-13 voorsprong. Ventura kon nog een keer op gelijke hoogte komen bij 14-14, maar moest vervolgens toezien hoe NIO definitief wegliep naar 20-15. De wedstrijd eindigde met een 21-16 stand.

“Nu we na 1 jaar in de 4e klasse weer terug zijn in de 3e klasse willen we daar natuurlijk ook graag blijven, maar dat is in deze zware poule geen makkelijke opdracht,” aldus Ventura-coach Marcel Versteeg. “De eerste 40 minuten van de wedstrijd tegen NIO laten zien dat we daarvoor voldoende in huis hebben, maar dan zullen we wel constanter moeten worden en afrekenen met de wisselvalligheid, want in de laatste 20 minuten vallen we vooral qua afronding veel te ver terug.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Arnold in ’t Veld 5x, Thomas Zoeter 3x, Marlissa Seton 2x, Sanne Buitendijk 2x, Ylse Batenburg 2x, Marlijn Schaap 1x, Siebe Buitendijk 1x.

Stand 3e klasse G:

  1. DVS’69 1-2
  2. ADO 1-2
  3. NIO 1-2
  4. GKV 1-2
  5. Conventus 1-0
  6. Ventura Sport 1-0
  7. Gemini 1-0
  8. ACKC 1-0

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport thuis tegen Conventus. Aanvang om 16:15 uur in de Apollohal in Strijen.