Het Molenschaer viert 40-jarig bestaan met feestdriedaagse

50

Activiteitencentrum Het Molenschaer viert deze maand zijn 40-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze mijlpaal houdt het centrum op woensdag 15 november een open middag van 13.30 tot 16.30 uur op hun locatie aan de Boskade 2. Iedereen die betrokken is bij Het Molenschaer of kennis wil maken is van harte welkom.

De open middag is een kans om kennis te maken met het centrum en de diverse activiteiten die cliënten er kunnen doen. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de verschillende ruimtes en de medewerkers en de cliënten van Het Molenschaer ontmoeten.

Feestweek
Op donderdag is er een speciale feestdag voor cliënten, met een rolstoeldraaimolen op de parkeerplaats, een playbackshow, en een reeks oudhollandse spelletjes. De feestdriedaagse wordt op vrijdag afgesloten met een groot feest voor cliënten en medewerkers, mede mogelijk gemaakt door sponsors.


40 jaar in de samenleving

Het Molenschaer is een centrum waar mensen met een verstandelijke beperking dagactiviteiten kunnen doen. “Tot 1983 was dit er niet in de Hoeksche Waard. Mensen moesten naar Dordrecht, Rotterdam of Spijkenisse”, blikt locatiemanager Jeanette van Houwelingen op de start van Het Molenschaer. “Het Molenschaer ontstond in overleg met een afvaardiging van de inwoners van Strijen. Tot op de dag van vandaag plukken we de vruchten van die nauwe samenwerking. Er zijn trouwe vrijwilligers uit het dorp en we zijn er verschillende manieren zichtbaar. Bijvoorbeeld via de Gemivaria-winkel en de activiteiten die we doen in het dorp. Cliënten halen papier op in de wijk, ondersteunen bij de voetbalvereniging, werken samen met school De Parel en doen boodschappen bij de plaatselijke winkels. Wij horen bij Strijen en Strijen bij ons. Daarom hopen we weer op vele bezoekers tijdens onze open middag.”

Ondersteuning
Het Molenschaer is een onderdeel van Gemiva. Deze organisatie ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben. In de Hoeksche Waard heeft Gemiva verschillende locaties voor dagactiviteiten, drie woonlocaties, een logeerhuis en een kinderdagcentrum. Een ambulant team ondersteunt kinderen en volwassenen die thuis of op school ondersteuning nodig hebben.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.