Herdenken en gedenken in de protestantse kerk aan het Spui in Strijen

154
Foto Pixabay

Strijen – In de Protestantse Kerk is het gebruikelijk om in november de namen te noemen van overleden leden van de kerk. 

Ieder jaar wordt in de Protestantse kerk aan het Spui in Strijen op de laatste zondag van het kerkelijk jaar tijdens de kerkdienst uitgebreid aandacht besteed aan de herdenking van gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Veel familieleden en gemeenteleden zijn hierbij aanwezig. De namen worden genoemd en een kaars wordt ontstoken, meestal door de familie. Het voelt als een warme deken om met elkaar te herdenken en de herinnering levend te houden aan mensen, geliefden, familie, die zijn overleden. Na afloop mag de familie de kaars meenemen, evenals het kruisje, met daarop de naam van de overledene. 

Naast dit moment van gedenken van de overleden gemeenteleden is er tijdens deze dienst ook altijd ruimte voor alle aanwezige gemeenteleden om een kaarsje aan te steken voor mensen die zij missen en meedragen in hun hart. Dat kan dit jaar niet op deze zondag vanwege de Corona maatregelen. Daarom heeft de protestantse kerk aan het Spui het plan opgevat om de kerkdeuren op woensdag 4 november te openen tussen 15.00 en 18.00 uur. Iedereen kan binnenlopen om een kaarsje aan te steken voor iemand die men wil gedenken en meedraagt in het hart. De kerk is dan voor iedereen geopend, voor gemeenteleden en niet-gemeenteleden, voor gelovigen en niet-gelovigen. 

 We vragen iedereen wel om rekening te houden met de geldende veiligheidsmaatregelen (handen ontsmetten, registreren en mondkapje op; mocht het zo zijn dat er op enig moment teveel mensen in de kerk aanwezig zijn, dan wordt u gevraagd even te wachten. In de kerk is een looproute aanwezig. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.