Nominaties Sportverkiezing Strijen bekend

24

STRIJEN – In de gemeente Strijen zijn deze week de nominaties bekend geworden voor de tweejaarlijkse gemeentelijke sportverkiezing. Een sportjury, onder voorzitterschap van wethouder Geràldo Janssen, schoof drie individuele sporters en vier sportploegen naar voren.

De uiteindelijke winnaars van de vierde Sportverkiezing Strijen blijven momenteel nog geheim en worden pas tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 2 januari 2012 naar voren geroepen. Dan ontvangt één sporter, één sportploeg en één niet-georganiseerde sport(er) de gemeentelijke sportprijs.
De afgelopen maanden werden de verschillende personen en/of ploegen aan de gemeente doorgegeven. Hieruit stelde de jury de volgende voordracht samen (in willekeurige volgorde):

Sporter van het jaar:

  • Haico Boer (atletiek); de nog maar 10-jarige atleet grossierde ook de afgelopen twee jaar weer in vele hoofdprijzen, waaronder Nederlandse titels bij de NK-cross en NK-1000m. Tevens liep hij een Europees record op de 2000m.
  • Charlotte van Asselt (zeilen); de 19-jarige zeilster zit bij de Nederlandse top en werd onder meer 5e bij het WK junioren en 8e bij het EK in 2011. Momenteel is ze in training voor de Olympische Spelen in Brazilië in 2016.

Sportploeg van het jaar:

  • VV Strijen B1 (voetbal); het jongenselftal werd in het seizoen 2010-2011 kampioen in hun klasse.
  • TV Bonaventura Dames 1 (tennis); het damesteam werd voorjaarskampioen 2011 en promoveerde naar de hoofdklasse.

Niet-georganiseerde sport(er) van het jaar:

  • Dylan van den Hurk (kickboksen); de 15-jarige Strijenaar heeft in zijn sport de afgelopen twee jaar drie nationale titels behaald. In 56 partijen kwam hij 51 keer tot de winst.
  • DriemTiemStrijen (estafetteloop); heeft afgelopen jaar voor de vierde keer deelgenomen aan de langste non-stop estafetteloop ter wereld, van Parijs naar Rotterdam (de Roparun).
  • HC Fitscore Indoor roeiteam (indoor roeien); werd in 2011 voor de vijfde keer op rij Nederlands kampioen bij de teamestafette.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.