Strijen Sas heeft eigen AED

5

Sinds kort heeft ook Strijensas een eigen AED. Een apparaat dat gebruikt wordt bij het reanimeren van personen met een hartstilstand.

Het nieuwe apparaat in Strijensas hangt in het havenkantoor van de jachthaven. Voor zover bekend hangen er nu zodoende 23 AED’s her en der in de gemeente Strijen. Op de gemeentelijke website is een overzicht van de levensreddende apparaten opgenomen. Inwoners wordt gevraagd deze lijst zo nodig aan te vullen door de ontbrekende locatie in een e-mail te sturen naar voorlichting@strijen.nl.

Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Jong, oud, man of vrouw: iedereen kan getroffen worden door een hartstilstand. Het overgrote deel van deze mensen bevindt zich in en rond het huis. Snelle en doeltreffende hulp van omstanders is van levensbelang.

De eerste zes minuten bij een hartstilstand zijn cruciaal. Het is van levensbelang dat direct 1-1-2 wordt gebeld. Daarna moet onmiddellijk worden begonnen met reanimeren (hartmassage en mond-op-mondbeademing) en met het toedienen van krachtige stroomstoten met een AED (Automatische Externe Defibrillator).

20111201-143041.jpg


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.