STRIJEN AFGETROEFD OP EFFECTIVITEIT EN INZET

20

De Hoekschewaardse derby was er weer een om nog veel over na te praten. Voor de onpartijdige toeschouwer -en de NSVV aanhang – was het een heerlijke pot met een verrassende afloop; bij Strijen kon men zich slechts meewarig afvragen hoe zo’n uitslag mogelijk werd.

Tot aan de 70e minuut was het wachten wie de eerste treffer aan zou tekenen. Strijen had wel de overhand, maar was zeer onzorgvuldig in het afwerken van de kansen. Maar bij messcherpe uitvallen had NSVV zo maar op voorsprong kunnen komen. In de 70e minuut kreeg Strijen een ideale mogelijkheid op voorsprong te komen. Nadat Kevin Theuns binnen de beruchte lijnen was gevloerd kon de prima leidende scheidsrechter Ramon Wijling uit Leiden niets anders doen dan de bal op de penaltystip te deponeren. De strafschop werd echter veel te zacht ingeschoten door Dennis Knuppe en met een prima reaktie elimineerde keeper Sylvester Winkelhof hem. Bij ook twee volgende kansen bleef Winkelhof heer en meester, maar moest in de 84e minuut toch de gang naar het net maken, na een inzet van Ramon Barendregt.

Wie dacht dat hiermee de wedstrijd beslist was zat er falikant naast. NSVV stroopte nog eens extra de mouwen op en zette de Strijense verdediging onder zware druk. In de 86e minuut was de stand alweer gelijk: Peter-Jan Cazander mocht vrij aanleggen voor een diagonaal schot, dat langs de graaiende handen van keeper Dominique van Duijn in het doel verdween. NSVV rook kansen en in de 88e minuut was Kelvin van der Giessen iedereen te snel af om de 1-2 aan te tekenen en strooide Jasper Huisman in de 90e minuut nog meer zout in de Strijense wonden door ongehinderd de 1-3 te scoren.

De Strijense kanaries beleven een zeer slechte competitiestart. Met slechts 2 punten uit 3 wedstrijden staan zij op de voorlaatste plek, terwijl het voor de wedstrijd nog puntloze NSVV de laatste plaats verliet en het moraal stevig opvijzelde.

Bron: Ingestuurd verslag vv Strijen

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.