Sportlaan op de schop

5

Maandag 24 september aanstaande gaat de Sportlaan op de schop.

De Sportlaan wordt namelijk een zogenaamde erftoegangsweg om het verkeer van en naar de nieuwe randweg te kunnen verwerken. Door die toename van verkeersbewegingen en vanwege de aanliggende sportaccommodaties, het zwembad, dorpshuis en seniorenwoningen dient de Sportlaan verkeersveiliger gemaakt te worden. Zo komt er een nieuw vrijliggend fietspad met twee ‘rijbanen’ aan de kant van de sportvelden. Verder worden de kruisingen aangepast om veilig over te kunnen steken. Het trottoir aan de kant van de woningen van de Apollostraat en de Sportlaan blijft intact. Veel oud groen wordt verwijderd en nieuw groen gepoot. Op het kruispunt Trambaan/Oranjestraat/Irenestraat met de Sportlaan komt een verkeersplateau, waar het verkeer gelijkwaardig is aan elkaar.

De reconstructie en aanleg van het fietspad moeten eind van het jaar gereed zijn. Overige aanvullende werkzaamheden kunnen duren tot maart 2013. Mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

De bereikbaarheid van de aanliggende woningen, sportaccommodaties en bedrijven krijgt tijdens de werkzaamheden veel aandacht. Zo wordt onder meer de toegang tot de Sportlaan vanaf de nieuwe randweg al opengesteld voor bestemmingsverkeer. De bereikbaarheid blijft zodoende óf vanaf de kruising Trambaan óf vanaf de Bernhardstraat óf vanaf de randweg gewaarborgd.

Bron: Gemeente Strijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.