Dopper voor basisschoolleerlingen ter ere van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard

248
Foto waarop burgemeester Jan Waaijer uit Strijen de Dopper uitreikt op OBS Het Talent in Mookhoek kunt u vrij van rechten gebruiken. OBS De Boemerang uit Mookhoek en de Julianaschool uit buurtschap De Schenkeldijk zijn onlangs samengevoegd tot OBS Het Talent.

HOEKSCHE WAARD – Met dit cadeau voor de basisschoolleerlingen wordt het einde van de vijf gemeenten en het nieuwe begin van gemeente Hoeksche Waard gemarkeerd.

Aanbieden van de Dopper

Maandag 3 december bezochten de collegeleden van de vijf Hoeksche Waardse gemeenten de basisscholen om de drinkflesjes aan de leerlingen aan te bieden.
Met dit cadeau betrekken zij kinderen, en ook hun ouders, bij de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Tegelijkertijd nemen zij zo afscheid van hun huidige gemeente.

Waarom een Dopper

De Doppers zijn bedrukt met het logo van de nieuwe gemeente. Het is een duurzaam en mooi vormgegeven drinkfles, dat telkens opnieuw gevuld kan worden. Met de wereldwijde discussie over plastic afval levert de Dopper een bijdrage aan het verkleinen van de afvalberg. Alleen al in Nederland gooien we dagelijks 500.000 plastic flesjes weg. Een duurzaam product als de Dopper uitreiken aan de basisschoolleerlingen past goed bij de Hoeksche Waard als ‘natuureiland’ en de wens om een duurzaam gezinseiland te zijn.

Prijsvraag

Er hangt een kaartje aan iedere Dopper, waarop een wens ingevuld kan worden:
“Mijn wens voor de gemeente Hoeksche Waard is….”
Alle leerlingen kunnen hun wens (laten) mailen naar gemeente Hoeksche Waard.
Drie kinderen met de mooiste wens winnen een prijs. De drie winnaars worden woensdagmiddag 16 januari 2019 uitgenodigd door de nieuwe burgemeester om hun prijs in ontvangst te nemen.