Genomineerden laatste Strijense Vrijwilligersprijs bekend

171

STRIJEN – Voor de achtste, en tevens laatste keer, zijn in de gemeente Strijen de nominaties bekend gemaakt voor de gemeentelijke Vrijwilligersprijs. Een jury, onder voorzitterschap van burgemeester Jan Waaijer, schoof drie personen en een echtpaar naar voren. De jury bepaalde tevens wie van de genomineerden uiteindelijk de Vrijwilligersprijs 2018 in handen krijgt.

De uiteindelijke winnaar van de Vrijwilligersprijs 2018 is momenteel nog geheim en wordt pas tijdens de afscheidsvergadering van de gemeenteraad op dinsdagavond 18 december in Dorpshuis Streona naar voren geroepen.

De jury beloonde uiteindelijk de volgende kandidaten met een nominatie:

  • Ed Groenhoff: vrijwilliger bij onder meer verenigingsgebouw Mookhoek.
  • Karin Karman: vrijwilligster bij onder meer de Wielewaal.
  • Echtpaar Piet en Marja Smitshoek: vrijwilligers bij onder meer basisschool De Parel.
  • Hans Versteeg: vrijwilliger bij tennisvereniging Bonaventura.

Tijdens de laatste officiële vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Strijen, op 18 december, ontvangt één van de genomineerden uit handen van burgemeester Waaijer dé Vrijwilligersprijs 2018. Hiertoe heeft kunstenares Mieke van Alphen, uit Mookhoek, wederom een uniek glazen plastiek gemaakt.

De Vrijwilligersprijs van de gemeente Strijen werd de afgelopen 16 jaar iedere twee jaar uitgereikt.